Thursday 5 March 2015

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Πληρώνεις λέει τα ληξιπρόθεσμά σου χρέη και σου αφαιρούνται όλες οι προσαυξήσεις. Είναι η νέα νομοθετική ρύθμιση που θέλει να περάσει η Βαλαβάνη (προφανώς έφαγε μεγάλο κράξιμο για την προηγούμενη ρύθμιση που είχε να κάνει με το κούρεμα του κεφαλαίου). Δίνει μάλιστα και παράδειγμα, αν λέει χρωστάς 1.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έχουν γίνει 3.000 (2.000 προσαύξηση), αν πληρώσεις τα 1.000 διαγράφονται και οι προσαυξήσεις.

Πραγματικά απορώ με το πόσο άχρηστοι είναι αυτοί της κυβέρνησης. Του ΠΑΝΔΟΚ ήταν λαμόγια και μεγαλοαπατεώνες, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως αδαείς και ανίδεοι. Με 1.000 αρχικό κεφάλαιο και 1,2% προσαύξηση το χρόνο, για να φτάσει κάποιος στα 2.000 μόνο προσαυξήσεις πρέπει να μην έχει πληρώσει τα χρέη του για μερικές δεκαετίες. Αν κάποιος νομοταγής (γνωστός και ως μαλάκας) που πληρώνει τις υποχρεώσεις του, τα είχε βάλει αυτά στην τράπεζα, με 2% επιτόκιο το χρόνο, σήμερα θα είχε το διπλάσιο σε τόκους. Οπότε μπορεί να πληρώσει εφάπαξ το χρέος του και να του μείνουν οι τόκοι (τα 4.000 δηλαδή). Άρα αυτός που δεν πλήρωνε τόσα χρόνια ευνοείται με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση. Πάλι δηλαδή οι συνεπείς φορολογούμενοι την πατάνε.

Δεν έχω λόγια, πραγματικά. Η ασχετοσύνη αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά απύθμενη.

Υγ. Ας μας εξηγήσει η Βαλαβάνη ποιόν ευνοεί αυτή η ρύθμιση, εκτός από τους απατεώνες; Διότι αν κάποιος τα έχει να τα δώσει εφάπαξ, γιατί δεν τα έδινε τόσο καιρό; Ή έστω να έκανε έναν διακανονισμό βρε παιδί μου, να δίνει λίγα λίγα. Απο την άλλη ο κακομοίρης που όντως δεν τα έχει, δε θα μπορέσει να τα δώσει ούτε τώρα. Άρα ποιον βοηθάει αυτή η ρύθμιση αν όχι τους απατεώνες που τα είχαν αλλά δεν τα έδιναν επίτηδες.