Tuesday 20 November 2007

Δίσκοι παντού

Δίσκοι παντού... κατά το γνωστό «κάγκελα παντού».

Το περασμένο σαββατοκύριακο επισκέφτηκα για ακόμα μια φορά την Ολλανδία και συγκεκριμένως την Ουτρέχτη, μία πανέμορφη πόλη μισή ώρα από το Άμστερνταμ. Σκοπός της επίσκεψής μου ήτανε ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια στον κόσμο, το Jaarbeurs το οποίο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και μια τεράστια αίθουσα με πάγκους μουσικής. Το τι μπορείς να βρεις εκεί δε λέγεται· από αυθεντικές εμφανίσεις των Beatles και της Madonna μέχρι το πιο τρελλό βινύλιο που έψαχνες ποτέ. Δυστυχώς είχα ξεχάσει τη φωτογραφική μου μηχανή στο σπίτι και δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες του παζαριού. Κάποια από τα βινύλια που αγόρασα όμως είναι και τα παρακάτω


Old Mans Child - box με πέντε βινύλια, για 30 ευρώ. Οι φραγκοφονιάδες στο Μοναστηράκι και στο κέντρο το έχουνε 60.


Wargasm - Why play around, απίστευτη thrashιά από τη Νέα Υόρκη. Αν σου αρέσει το κλασσικό thrash θα καραγουστάρεις.


Haemoth - Vice, Suffering and Destruction, όχι τόσο καλό όσο το Kontamination ή το Satanik Terrorism αλλά ακούγεται πολύ χαλαρά.


Δε νομίζω να χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Ο πιο ακριβός δίσκος που πήρα (17 ευρώ) αλλά και 100 τα αξίζει.



και πάλι όχι τόσο καλός όσο οι άλλοι αλλά τον ήθελα για δισκογραφία.

Και κάποιες κλασσικούρες για να μην ξεχνάμε τις ρίζες




την επόμενη φορά, αντί να δώσε τε τα λεφτά σας στους γύφτους φραγκοφονιάδες σκεφτήτε την Ουτρέχτη, Θα βρείτε απίστευτες τιμές και θα κάνετε και τη βόλτα σας.

4 comments:

ε said...

Ναι, αλλά οι φραγκοφονιάδες δεν είναι στην άλλη άκρη του κόσμου! :P

Giannis P. said...

Πολύ καλή η πρόταση αδελφέ. Νομίζω οτι , ευκαιρίας δοθείσης, θα γίνει η "επίσκεψη" :):):)

Όσο για τους φραγκοφονιάδες εδώ γάμα τα. Έχω πάψει πια να ψωνίζω από δαύτους. Δίσκοι που αγοράζονται ένα δολλάριο, πωλούνται 20 - 30 ευρώ.

Panos Konstantinidis said...

Παιδιά το γνωρίζω ότι είναι μακριά αλλά πιστέψτε με ότι αξίζει τον κόπο. Κατ' αρχάς αν τα κλείσεις τα εισητήρια τρεις μήνες πριν θα σας βγούνε πάρα πολύ φθηνά, γύρω στα 80 ευρώ (με επιστροφή). Δεύτερον ένα δίκλινο δωμάτιο μπορεί να βρεθεί γύρω στα 60 με 70 ευρώ τη βραδυά (οκ μην περιμένετε τρελλές ανέσεις, ένα απλό δωμάτιο εννοώ). Οπότε να υπολογίζετε τα πήγαινε-έλα και τη διαμονή (για δύο μέρες) γύρω στα 150 ευρώ το άτομο. Δε νομίζω ότι είναι και μεγάλο ποσό. Βάλε άλλα 50 ευρώ για φαγητό και μετακινήσεις και βγαίνει στα 200 ευρώ το άτομο. Λογικό ποσό νομίζω. Εδώ ένα σαββατοκύριακο πηγαίνεις στο Πήλιο και σου βγαίνει πάνω κάτω τα ίδια.

Από εκεί και πέρα εξαρτάται το τί θέλεις να ξοδέψεις για δίσκους.

Δείτε το και ως εκδρομή. Πάρτε την κοπέλα σας και κάνε τε μια εκδορμή μέχρι την Ολλανδία. Ειδικά δε αν είστε δύο ζευγάρια ακόμα καλύτερα. Εσείς θα έχετε χρόνο για το παζάρι και αφήστε τις κοπέλες να γυρίζουνε στα μαγαζιά χωρίς να γκρινιάζουνε ;)

Και κάτι άλλο. Αυτό το παζάρι είναι τεράστιο και έχει τα πάντα - εκτός από δίσκους και cd. Από κόμιξ μέχρι παλαιατζούρες και ό,τι άλλο ψάχνεις. Το επόμενο είναι στις 5 και 6 Απριλίου (http://www.recordplanet.nl/index.php?page=beurzen&id=50) εγώ θα είμαι εκεί. Θα είναι καλή φάση αν έλθετε να βρεθούμε και για έναν καφέ :)

ε said...

1) Να βρούμε καμιά δουλίτσα.

2) Να μην μας πιέζει η σχολή.

3) Να έχουμε παρέα.

4) Να είμαστε καλά...

Να, να, να...

Ευελπιστούμε! :)