Sunday 4 May 2008

San Francisco (συνέχεια)

Σήμερα Κυριακή λοιπόν και είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου. Έχοντας κοιμηθεί νωρίς την προηγούμενη ημέρα και ξυπνήσει νωρίς σήμερα ήμουνα πιο χαλαρός. Αποφασίσαμε με το Διονύση να γυρίσουμε λίγο περισότερο. Πήραμε το περίφημο τραμ και αφού ανεβήκαμε τις κλασσικές ανηφόρες (με το ζόρι τις ανέβαινε, είναι θαύμα πως δε μένει στο δρόμο)



(η αρχιτεκτονική του SF είναι πολύ περίεργη. Βλέπεις πολλά τέτοια περίεργα, σπίτια βαμμένα κόκκινα, κίτρινα, μπλε, ό,τι χρώμα θέλεις, και με περίεργη εξωτερική διαρρύθμιση)


(στο θάθος φαίνεται το νησί του Alktaraz)

φτάσαμε στο Fisherman's wharf από όπου μπορείς εύκολα να πας στο Alkatraz και στη golden gate bridge. Δυστυχώς λόγω του ότι ήτανε Κυριακή δεν υπήρχανε πλοία για το Alkatraz και έτσι δεν το επισκεφτήκαμε (πολύ θα ήθελα) αλλά αποφασίσαμε να πάμε μέχρι τη golden gate bridge με ποδήλατο. Δεν μπορώ να πω ότι ο καιρός ήτανε και ο καλύτερος (μία είχε συννεφιά και μία ήλιο, αλλά πάντοτε φυσούσε πολύ δυνατά) αλλά ήτανε μοναδική ευκαιρία να δούμε λίγο το San Francisco με ποδήλατο.

Ξεκινήσαμε λοιπόν από το Pier 39 μέχρι την golden gate bridge όπου μας πήρε περίπου 45 λεπτά ποδηλασίας. Εν τάξει, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τη golden gate bridge, αλλά μιας και είναι ένα από τα σύμβολα του San Francisco τράβηξα αρκετές φωτογραφίες




(ναι αυτός είμαι εγώ με όλα τα ποδηλατικά καλούδια, κράνος, λαστιχάκι για το πόδι -για να μην μπλέκεται το παντελόνι με την αλυσίδα-, κλπ, για όσους αναρωτιέστε πως μοιάζει η φάτσα μου)

Διασχίσαμε τη γέφυρα και πήγαμε στην άλλη άκρη όπου μπορείς να δεις όλο το bay area (πως λέμε bay area thrash, ε αυτό ακριβώς)


και από εκεί στο Sausalito (πολύ όμορφο προάστιο του SF)



Επιστροφή με ferry στο Pier 39 και από εκεί Hooters για φαγητό (λυπάμαι, δεν έχω φωτογραφίες από το Hooters, δεν επιτρεπότανε να τραβήξουμε) και μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο κάνοντας την αντίστροφη διαδρομή


Από αύριο θα είμαι όλη τη μέρα στο συνέδριο και δεν είμαι σίγουρος αν θα έχω χρόνο να γυρίσω. Αν δω κάτι καινούργιο θα καταχωρήσω φωτογραφίες εδώ πέρα.

5 comments:

Anonymous said...

re tagari !!!! :O

Ti kaneis ekei pera??????

kangas

Panos Konstantinidis said...

Καλά πού είσαι εσύ χαμένος; Ούτε ένα e-mail δε στέλνεις... Μόνο όταν έρχομαι ελασσόνα με θυμάσαι.

Υγ. Είμαι εδώ για ένα συνέδριο αλλά με την ευκαιρία είπα να γυρίσω και λίγο. Το κακό είναι ότι από σήμερα θα έχω πολύ λίγο χρόνο για να γυρίσω. Ελπίζω να προλάβω να πάω στο Αλκατράζ γιατί θα τσαντιστώ αν δεν μπορέσω να το επισκεφτώ.

Natalia said...

μα καλά...πόσα blogs και πόσα profiles έχεις!!?

Κατα τάλλα βλέπω κακοπερνάτε στο JavaOne και είναι χάλια εκεί πέρα!!!

(Όχι ότι ζηλεύω! Ούτε να σου περάσει από το μυαλό!) :P

Καλή συνέχεια γενικώς!

Panos Konstantinidis said...

Χεχε Ναταλία :) Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετά (πέντε που τα ανανεώνω συνεχώς) και θέλω να αρχίσω και ένα ακόμα! Λίγο δύσκολο βεβαίως γιατί ο χρόνος μου πλέον έχει περιοριστεί αρκετά.

Το JavaOne ήτανε καταπληκτικό (αν δεν το ξέρεις ρίξε μια ματιά στο http://thejavablog.wordpress.com). Άντε και του χρόνου όλη η παρέα μαζί :)

Natalia said...

Ε λοιπόν, όχι το wordpress blog σου δεν το ήξερα! Είχα δει μόνο τα blogger...να τα κατοστίσεις! :P
Όσο για το javaone του χρόνου..μακάρι! :D