Thursday 13 November 2008

O Blair και το δημοτικό συμβούλιο

Τον Blair οι περισσότεροι τον γνωρίζετε (φαντάζομαι), είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Μ.Β. Ναι αυτός που τώρα παίρνει 200.000 λίρες για κάθε διάλεξη που δίνει ανά τον κόσμο (απορώ, τί έχει να πει και γιατί να θέλει κάποιος να τον ακούσει; Ό,τι ήτανε να πει το είπε στα 8 σχεδόν έτη που ήτανε πρωθυπουργός, δηλαδή τίποτα).

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι έχει προβλήματα με το τοπικό του δημοτικό συμβούλιο διότι έφτιαξε μια πισίνα στο σπίτι του, για την οποία δεν έχει άδεια. Το συμβούλιο έχει αποφανθεί για την απομάκρυνση της πισίνας έξω από το σπίτι και ο Blair δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.

Ένας από τους λόγους που λατρεύω τη Μ.Β. είναι διότι εδώ οι άνθρωποι πραγματικώς σκέφτονται διαφορετικώς. Όχι ότι εδώ δεν υπάρχουνε σκάνδαλα ή ότι δε γίνονται απατεωνιές, ας μην τρέφουμε αυταπάτες, βεβαίως και υπάρχουνε αλλά τουλάχιστον υπάρχουνε σε πολύ μικρότερο βαθμό. Πραγματική ισοπολιτεία και ισονομία θα βρεις μόνο στις βορειο-ευρωπαϊκές χώρες. Τη στιγμή που σε κάτι χώρες της πλάκας, όπως η Ελλάδα, οι εφοπλιστές, επίκουροι καθηγητές, δημοσιογράφοι, μεγαλοϊατροί και μεγαλοδικηγόροι είναι κράτος, εδώ ακόμα και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Βεβαίως στην Ελλάδα οι πολιτικοί που εσείς ψηφίσατε ακόμα συνεχίζουνε να παίζουνε τάβλι στην πλάτη σας χτίζοντας βίλες χωρίς άδεια (για να μην αναφέρω τα σκάνδαλα με Siemens, Ζαχόπουλους, μονή Βατοπεδίου κλπ φαιδρά, που είναι ακόμα χειρότερα, αλλά εκτός θέματος).

Μόνο για διακοπές είναι η Ελλάδα, μόνο για διακοπές.

No comments: