Thursday 15 January 2009

Ρεζίλια

Δεν ενδιαφέρεται για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές
η Qatar Airways


Η Qatar Αirways, διά του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Αλί αλ Ράις, ανακοίνωσε χτες, Δευτέρα, ότι δεν κατέθεσε προσφορά για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

«Ποτέ δεν καταθέσαμε προσφορά», δήλωσε από το Ντουμπάι ο κ. Ράις επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του Κατάρ «ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση άλλης αεροπορικής εταιρείας ή άλλων εταιρικών σχημάτων».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας υποβάθμισε εντελώς την όλη υπόθεση, σημειώνοντας πως η προσφορά έφτασε στην εταιρεία από την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς η Qatar να έχει εκδηλώσει προηγουμένως κάποιο ειδικό ενδιαφέρον.

Η δήλωση αυτή του εκπροσώπου της Qatar προκάλεσε αναστάτωση στο κυβερνητικό επιτελείο. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης, που χειρίστηκε τις πρώτες δύο φάσεις του διαγωνισμού για την Ολυμπιακή, από τις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν, ανέφερε μέσω κύκλων του ότι ο διαγωνισμός εξελίσσεται με συμβούλους αποκρατικοποίησης εγνωσμένου κύρους (Lazard, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Αlpha Βank) που δεν αμφισβητούνται, ούτε υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι θα έδιναν στη δημοσιότητα μια λίστα ενδιαφερόμενων που δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Εκπρόσωποι της Qatar στην Ελλάδα απαντώντας στα σχόλια αυτά ανέφεραν ότι «η απλή παραλαβή του ενημερωτικού φακέλου για την πώληση της Ολυμπιακής δεν συνιστά ενδιαφέρον», προσθέτοντας πως η εταιρεία του Κατάρ πέραν της παραλαβής του φακέλου αυτού ουδέποτε κατέθεσε οποιαδήποτε προσφορά για την Ολυμπιακή (δεν συμμετείχε καν στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών).

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Qatar δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα των Αραβικών Εμιράτων «Νational», στην ηλεκτρονική έκδοση της «Washington Ρost» και στο πρακτορείο Reuters. Στη «Νational» συνοδεύονται και από σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ιnnovation Αnalysis Group, Αντιον Σόνλαντ, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Η Qatar είναι μία σύγχρονη εταιρεία και οποιαδήποτε σχέση με την Ολυμπιακή θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα της. Το όνομα Ολυμπιακή είναι νεκρό, όπως και η αρχαία Ελλάδα».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η συμμετοχή της Qatar Αirways στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που υπήρχαν στην ατζέντα του πρωθυπουργού, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο αραβικό εμιράτο στις 26 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το ασφυκτικό πολιτικό κλίμα που αντιμετώπιζε τότε ο κ. Καραμανλής και είχε οδηγήσει λίγες ημέρες νωρίτερα στην απομάκρυνση του Θοδ.Ρουσόπουλου από το Μαξίμου και την κυβέρνηση, τον ανάγκασε να ανατρέψει το πρόγραμμά του. Ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Πεκίνο, αλλά το πρόγραμμα για την επίσκεψη στο Κατάρ δεν άλλαξε - και αυτό είχε συνδεθεί άμεσα, από επιτελικά κυβερνητικά στελέχη, με την προσπάθεια να «κλειδώσει» μια συμφωνία μεταβίβασης της Ολυμπιακής στην Qatar Αirways.

Από το βήμα.

Φαίνεται ότι η νεοελληνική κυβέρνηση νομίζει ότι οι πολίτες της είναι Ζουλού και προσπαθεί να δουλέψει τους ιθαγενείς

6 comments:

ΞΕΝΗ said...

H Kyvernisi olo leei, leei, leei...kai genika tipota den kanei. Sinithismena ta vouna apo ta xionia agapite Pano

Panos Konstantinidis said...

Έτσι ακριβώς. Απλώς να μη νομίσει ότι τρώμε κουτόχορτο. Συμπεριφέρονται λες και έχουνε χαζούς απέναντί τους...

ε said...

Έχουν χαζούς.

Ποιος νοήμων άνθρωπος θα αγόραζε μια υπερχρεωμένη αεροπορική εταιρεία και για ποιο λόγο; Ψυχικά κάνουν οι Άραβες;

Panos Konstantinidis said...

Αυτό το ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως για ποιο λόγο να πούνε ψέμματα στο νεοελληνικό λαό (μάλλον για να δείξουνε ότι η Ολυμπιακή πάει καλά και τη θέλουνε ακόμα και οι Άραβες. Είναι ψυχολογικό το θέμα).

ria said...

και επειδή όλοι θα αναφερθούν στο γεγονός, εγώ θα πρωτοτυπήσω! μου άρεσε το μικρό νεγράκι (νομιστεράκι) που παίζει το ταμπουρλάκι του!

Panos Konstantinidis said...

Χεχε Ρία, και εμένα μου αρέσει πολύ το "νομιστεράκι" :) Και νομίζω ότι ταιριάζει στην είδηση.