Sunday 12 April 2009

Όσλο, Νορβηγία, ταξίδι δεύτερο

Δεύτερη φορά μέσα σε εφτά μήνες που επισκέπτομαι το Όσλο, αυτή τη φορά για το Inferno, αλλά ευτυχώς είχα και λίγο χρόνο για να κάνω τις βόλτες μου. Κάποια από τα αξιοθέατα του Όσλο τα έχω ήδη περιγράψει σε προηγούμενή μου καταχώρηση, οπότε εδώ θα αναφερθώ μόνο στα καινούργια που επισκέφθηκα.

Εθνική πινακοθήκη. Έχει τη μεγαλύτερη συλλογή Νορβηγικής ζωγραφικής. Εκεί υπάρχουνε αρκετοί γνωστοί πίνακες, με τον πιο γνωστό, μεταξύ των άλλων, νομίζω να είναι η κραυγή, του Munch. Για αυτούς που αρέσκονται στο black metal στο δωμάτιο 29 θα βρούνε και το άγριο κυνήγι του Όντιν (Aasgaardreien - The wild hunt of Odin, εξώφυλλο του Blood Fire Death των Bathory) του Άρμπο καθώς και αρκετούς άλλους πίνακες που απεικονίζουνε τη σκανδιναβική μυθολογία. Η είσοδος στην πινακοθήκη είναι δωρεάν.

Το βασιλικό παλάτι, δεν επισκέφθηκα το εσωτερικό του παλατιού, αλλά για όσους ενδιαφέρονται από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο μπορούνε να επισκεφθούνε και το εσωτερικό του. Η αλλαγή φρουράς γίνεται στη 13.30.

Το Norsk Folkemuseum, το οποίο είναι ανοικτού χώρου και περιέχει πολλά παραδοσιακά κτήρια της Νορβηγίας. Είναι τεράστιο και θέλει αρκετή ώρα για να το γυρίσεις όλο. Βρίσκεται στο Bygdoy (πας με καραβάκι ή με λεωφορείο), δίπλα στο μουσείο των Βίκινγκς και η είσοδός του είναι 70 κορώνες το κανονικό εισιτήριο, 50 το φοιτητικό (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φοιτητική κάρτα εκτός Νορβηγίας) και 200 το οικογενειακό.





Το Vigeland πάρκο, το οποίο είναι γεμάτο γλυπτά. Βρίσκεται περίπου 10-15 λεπτά περπάτημα από το βασιλικό παλάτι και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Όσλο με πάνω από 1.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Δημιουργήθηκε από τον Gustav Vigeland, και περιέχει πάνω από 200 γλυπτά φτιαγμένα από μπρούτζο, γρανίτη και σίδερο.






8 comments:

ria said...

ουάου!

κακοπερνάς παιδί μου, εκεί στα ξένα!!!

καλό πάσχα!

Panos Konstantinidis said...

Ε, αντί να έλθω Ελλάδα για Πάσχα προτίμησα να πάω κάπου αλλού :) Καλές εορτές και καλά φαγοπότια :)

Anonymous said...

Πω πω, άλλος ένας υποψήφιος ταξιδιωτικός προορισμός...

Panos Konstantinidis said...

spizaetos και αυτές τις μέρες είχε και ωραίο καιρό.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου said...

Α ρε Πάνο... εσύ ταξιδεύεις κι εμείς πήζουμε στην Ελλαδίτσα να μην μπορούμε να κουνήσουμε! Χα, χα, χα!!!

Panos Konstantinidis said...

Γιώτα εσύ το μόνο πυο δεν κάνεςι πάντως είναι να πήζεις τώρα με την άδεια :)

Flapping Tremor said...

Πανέμορφα! Εγώ έχω δει μόνο βαλκάνια και κεντρική Ευρώπη , αλλά με την περιγραφή και τις φωτογραφίες με τσίγκλισες να σκεφτώ ταξίδι προς τα 'κει..

Panos Konstantinidis said...

Είναι πράγματι όμορφο μέρος. Και αν πας τον Αύγουστο στο Bergen έχει και ένα μεταλλικό φεστιβάλ.