Tuesday 28 July 2009

Καταστροφή αρχαίων μνημείων από χριστιανούς;

Μιας και είναι επίκαιρο το θέμα και λόγω της λογοκρισίας που επικρατεί στο βιντεάκι του Γαβρά ανεβάζω εδώ δύο εικόνες που μου ήλθανε με ηλεκτρονικό ταχθδρομείο. Είναι από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Εταιρίας Ορθοδόξων Σπουδών, με τίτλο Φαινόμενα Νεοειδωλολατρίας, που έγινε το 2003 στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτό το φυλλάδιο λοιπόν διαβάζουμε στην τρίτη σελίδα για την Δ' Συνεδρία πως υπάρχει θέμα "Ο μύθος για τις καταστροφές αρχαίων μνημείων από Χριστιανούς", με εισηγητή τον Γιώργο Μεταλληνό, καθηγητή θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Στην πρώτη όμως σελίδα του φυλλαδίου υπάρχει εικόνα που δείχνει χριστιανούς να συντρίβουνε αγάλματα ("είδωλα πλάνης" όπως τα ονομάζει το φυλλάδιο) με την καθοδήγηση αγγέλων!!!

Έγινε λόγω αμέλειας; Λόγω βλακείας; Λόγω ασυνενοησίας; Και στις τρεις περιπτώσεις μιλάμε για μεγάλο διανοητικό πρόβλημα. Ας τους χαιρόμαστε.


7 comments:

Γιώτα Παπαδημακοπούλου said...

Πάνο, εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός, ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι! :/

Panos Konstantinidis said...

Χεχεχε έτσι ακριβώς :)

Anonymous said...

Μπααα ολοφάνερο είναι το καμάρι τους και δυστυχώς αυτοί έχουν εξουσία εν ετη 2009 :/

Άνεμος said...

Ναι όντως, βαθύ πρόβλημα. Απίστευτη σχιζοφρένεια. Τουλάχιστον μοιάζει να το ξεπερνούν πολλοί πολίτες πλέον και σιγά σιγά να αντιλαμβάνονται τους παραλογισμούς τους...
Καλησπέρα

Panos Konstantinidis said...

@freellos αφού τους ψηφίζουμε καλά να πάθουμε.

@Anemos δε νομίζω να το αντιλαμβάνονται πολλοί. Ή ακόμα και αν το αντιλαμβάνονται μένουνε τελείως απαθείς. Οπότε μία από τα ίδια.

Βρομιστεράκι said...

Τι εννοούμε ενημερωτικό φυλλάδιο?
Το διδάσκονται στο Πανεπηστήμιο αυτό?

Panos Konstantinidis said...

Όχι. Απλώς αυτό το "επιστημπονικό" (τρομάρα τους) συνέδριο έγινε σε αίθουσα πανεπιστημίου. Εγώ απορώ, αν οι μουσουλμάνοι θέλανε να κάνουνε κάτι παρόμοιο θα τους δίνανε αίθουσα;