Monday 14 March 2011

Μεσαίωνας

Διαβάζω στη Ναυτεμπορική ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προσπαθεί να φιμώσει κάθε άποψη περί χρεοκοπίας.

Ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ πώς έχει εκφυλιστεί τόσο πολύ το πολιτικό και δικαστικό σύστημα. Θλίβομαι και τρομάζω μπροστά στο γεγονός ότι μας διοικούνε τέτοιοι άνθρωποι, άχρηστοι, απατεώνες και υστερόβουλοι. Οργίζομαι στο γεγονός ότι ο μέσος νεοέλληνας διαιωνίζει αυτή την κατάσταση εδώ και 35 ετη.

Μετά από αυτό τί κύριοι εισαγγελείς και βουλευτές; Ολοκληρωτικά καθεστώτα; Το V for Vendetta και το 1984 αρχίζουνε να μη φαίνονται και τόσο δυστοπικά.

8 comments:

Roadartist said...

...Πραγματικά δεν μπορείς να έχεις καμία εμπιστοσύνη σε όσους 'αποφασίζουν' και αυτό είναι το χειρότερο..

Panos Konstantinidis said...

Καλησπέρα Roadartist,

δυστυχώς έχεις δίκαιο. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χάνεται εύκολα και κερδίζεται πολύ δύσκολα. Και αυτοί που αποφασίζουνε δε μας έχουνε δείξει ότι μπορεί να αλλάξουνε.

Hades said...

Πάνω, ίσως να μην έχεις διαβάσει το σχετικό μέηλ. Πολύ καλά έκανε ο εισαγγελέας. Ο τύπος που πήγε και το έγραψε είχε ως μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Με δήθεν στοιχεία εκ των έσω παρουσιάζε τα πάντα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, λες και δεν μας φτάνουν τα όσα "επίσημα" ακούμε και διαβάζουμε ήδη.
Πολύ καλά θα κάνουν και θα τουν κόψουν τον κώλο αν τον βρουν. Επρόκειτο περί απίστευτης αλητείας αυτό το πράγμα...

Panos Konstantinidis said...

Άδη καλημέρα,

δεν το έχω διαβάσει το σχετικό ε-μαιλ. Η ναυτεμπορική λέει όμως (οι εμφάσεις δικές μου) "αναρτήσεις στο Διαδίκτυο περί επικείμενης χρεοκοπίας" δε διευκρινίζει αν πρόκειται για τη συγκεκριμένη ανάρτηση ή όχι αλλά τις βάζει όλες στο τσουβάλι. Δηλαδή ακόμα και εσύ αν πεις ότι θα χρεοκοπήσουμε (και φέρεις στοιχεία) μπορούνε να σε φιμώσουνε. Αυτό για εμένα είναι καραφασιστικό.

Η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι το πρώτο πράγμα σε έναν (πραγματικώς) δημοκρατικό θεσμό. Ακόμα και αν τα στοιχεία που παραθέτει ο τύπος είναι λανθασμένα και ψευδή, τουλάχιστον παραθέτει στοιχεία που υπόκεινται στον έλεγχο και την έρευνα των αναγνωστών. Όλοι δηλαδή μπορούνε να τα ψάξουνε και να δούνε αν αληθεύουνε ή όχι (γι αυτό το λόγο άλλως τε υπάρχουνε και οι παραπομπές).

Το να διατάζει η εισαγγελία (το επίσημο όργανο του κράτους) εξέταση για ειρημένα ελλήνων πολιτών (τη στιγμή που δίνουνε παραπομπές) είναι για εμένα πραγματική κατάντια.

Hades said...

Έτσι που το περιγράφεις μου φαίνεται πως έχει να κάνει με ανακριβές άρθρο. Την Πέμπτη ή Παρασκευή απ'όσο διάβασα άρχισε να κυκλοφορεί ένα συγκεκριμένο chain mail το οποίο έκανε πάταγο διότι υποτίθεται πως ήταν inside info. Φαντάσου ότι και Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε γινόταν το έλα να δεις, γι'αυτό και παρενέβη ο εισαγγελέας για να βρεθεί ο εμπνευστής. Για κάτι παραπάνω δεν έχω ακούσει και μου φαίνεται υπερβολικά ακραίο να έγινε κάτι τέτοιο όπως περιγράφει το άρθρο. Αν όμως μία στο εκατομμύριο έγινε κάτι τέτοιο, ε, τότε όντως έχουμε ξεφύγει ακόμη περισσότερο.

Panos Konstantinidis said...

Αν ήτανε chain mail αυτό από μόνο του είναι πολύ σοβαρός λόγος να μην το πάρεις στα σοβαρά. Αν επέμβει εισαγγελέας στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να κλείσουνε όλα τα ΜΜΕ με τις μπούρδες που λένε, όλα τα fora για τις ανακρίβειες που λέγονται, να μπούνε μέσα όλοι οι πολιτικοί για τα ψέμματα που μας λένε τόσα χρόνια και γενικώς ο,τιδήποτε δεν έχει αληθείς ειδήσεις. Στην ουσία θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για τα πάντα!

Η γνώμη μου είναι ότι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, από τη στιγμή που μπορεί να το στηρίξει σε στοιχεία και παραπομπές. Είναι στην κρίση των αναγνωστών να ελέγξουνε αυτά τα στοιχεία. Άλλως τε η οικονομία, όπως και η ιστορία, δεν υπόκεινται σε μία και μόνο αλήθεια, αλλά τα γεγονότα κρίνονται υποκειμενικώς, από τη σκοπιά του καθενός.

pinelopi said...

Mήπως το V for Vendetta πάει πολύ;;

Panos Konstantinidis said...

Τόσο πολύ που τρομάζω...