Saturday, 8 June 2013

Τα όρια της Δημοκρατίας;

Ο Κασιδιάρης αρνείται το ολοκαύτωμα, Η Ρεπούση αναφέρεται στη σφαγή της Σμύρνης ως συνωστισμό, εμμέσως φαίνεται να αρνείται τη γενοκτονία των ποντίων, ο Νίκος Δήμου αρνείται τις αυτοκτονίες των Σουλιωτισσών στο Ζαλόγγο (μια πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα για τις Σουλιώτισσες και τις αυτοκτονίες στο Ζάλογγο υπάρχει εδώ).

Μετά από κάθε τέτοια δήλωση βλέπω να γίνεται ένας ψιλοχαμός στα ΜΜΕ (και όχι μόνο). Και ρωτάω· ποιά είναι τα όρια της Δημοκρατίας; Μπορεί ο Κασιδιάρης ή η Ρεπούση να αρνηθούν γενοκτονίες και ολοκαυτώματα, αν φέρουν επαρκείς αποδείξεις; Ή πρέπει να τους ρίξουμε στο πυρ το εξώτερο μόνο και μόνο επειδή κάνουν δηλώσεις; Δικάζεται το φρόνημα ή η πράξη; Υπάρχουν γνώμες στο απυρόβλητο ή όλα κρίνονται κάτω από το βάρος των αποδείξεων;

Κατά τη γνώμη μου η Δημοκρατία σταματάει εκεί που αρχίζουν τα φυσικά δικαιώματα· της ζωής, της ελευθερίας και της ιδιοκτησίας. Όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να είναι απεριόριστα, θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ελευθερία διακίνησης γνωμών, αγαθών, ιδεών, συναλλαγών κλπ.

3 comments:

Anonymous said...

Tα λες ολα και συμφωνω με την τελευταια παραγραφο σου.

Την Μαρια Ρεπουση την κρινω θετικα με τις κατα καιρους δηλωσεις της για ιστορικα θεματα.

Δεν κανει τιποτα αλλο απ' το να αποδομει την Θρησκευτικο-πολιτικη φαντασιοπληξια του Ελληνα για την ιστορια του και μπραβο της!!.

ΥΓ. Παρε και την απαντηση σ'αυτο που ρωτας απο τον Γερολυκο ετσι επειδη αγαπας τη μουσικη!!.

http://www.youtube.com/watch?v=Kv5sgsgo3GM

JOEY RAMONE- Salonika.

Panos Konstantinidis said...

Ανώνυμε καταπληκτικοί οι στίχοι του Iggy.

Stefanos Max said...

συμφωνω.