Monday 29 June 2015

Π.Φ.Α.

Κλειστά τα ATM και οι τράπεζες (άλλως τε τί να τα κάνουμε τα λεφτά και τις δουλειές, δεν τα θέλουμε, αξιοπρέπεια χρειαζόμαστε) εδώ και 3 μέρες, σήμερα ανοίξανε το απόγευμα, τα 60 ευρώ (να σου τύχει και κάτι έκτακτο να μην έχεις να πληρώσεις) που υποτίθεται ότι θα μπορούσαμε να σηκώσουμε γίνανε τελικώς 50 (δεν έχει 20άρικα βλέπεις), και εμείς στεκόμαστε στην ουρά μισή ώρα για να βγάλουμε 50 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι απολύτως νόμιμα και για τα οποία έχουμε ιδρώσει, έχουμε φορολογηθεί και κάναμε οικονομίες για να τα μαζέψουμε. Αλλά δεν μπορούμε να τα πάρουμε, παρ' όλο που ο Τσίπρας μας διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις μας είναι διασφαλισμένες (μα, αν είναι διασφαλισμένες Αλέξη μου γιατί έκλεισες τις τράπεζες; Ε; Γιατί;).

Ο Αλέξης, ο Αλέξης μας, που ψηφίστηκε από το Νεοέλληνα για να σκίσει μνημόνια, για να παίζει νταούλια (και να χορεύουν οι Ερυωπαίοι), για να καταργήσει ΕΝΦΙΑ και να εξαλείψει τη λιτότητα. Πέντε μήνες μετά κάνει ακριβώς το αντίθετο προτείνοντας μέτρα 8 δις που διατηρούν τον ΕΝΦΙΑ και τη λιτότητα και παρατείνουν τα μνημόνια. Και τώρα ζητάει από εμάς, το λαό, να παίζει τα νταούλια και να αναλάβει την ευθύνη (με δημοψήφισμα) κατάργησης της λιτότητας, του ΕΝΦΙΑ, και των μνημονίων. Ο λαός τον έβαλε εκεί για να παίρνει αποφάσεις και αυτός μετακυλάει το βάρος της ευθύνης στο λαό! Μα αν ήταν έτσι Αλέξη μου γιατί να σε ψηφίσει ο κόσμος, πουτάνα τα κάνουμε και μόνοι μας.

Το κλείσιμο των τραπεζών λοιπόν (για να επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα), το οποίο το αποφάσισε ο πρωθυπουργός, αλλά ρίχνει την ευθύνη στον Γιούνκερ, λέγοντας ότι αυτό που γίνεται παρεμποδίζει τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού!! Ο ίδιος ο Τσίπρας δηλαδή που κλείνει τις τράπεζες με ΠΝΠ, λέει ότι το κλείσιμο των τραπεζών είναι αντιδημοκρατικό! Ο Αλέξης Τσίπρας που είχε αποκαλέσει πραξικόπημα το κλείσιμο της ΕΡΤ με ΠΝΠ, κυβερνάει πλέον όχι με μία αλλά με πολλαπλές ΠΝΠ, όπως για παράδειγμα και με την ΠΝΠ για την Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως. Αν είναι πραξικόπημα οι ΠΝΠ τότε εσύ Αλέξη τί είσαι, αν όχι δικτάτορας; Διότι μόνο οι δικτάτοτες κάνουν πραξικοπήματα.

Εν τω μεταξύ σε άλλο γνωστό ιστότοπο της επικαιρότητας κάποιοι καυλώνουν με την κατάρρευση του ευρώ· δεν τους είπε όμως κάποιος τους κακομοίρηδες ότι το ευρώ έχει κερδίσει 2% σε σχέση με το δολλάριο μόνο μέσα σε μια μέρα (29 Ιουνίου). Αλλά είναι ωραίο να βαυκαλίζεσαι και να νομίζεις ότι όλη η Ευρώπη σου παίρνει και πίπες, λες και είμαστε το κέντρο του κόσμου, σου δίνει μια επίπλαστη υπερηφάνεια ρε παιδί μου, του τύπου «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι άλλοι ήταν ακόμα στα δένδρα». Είμαστε σαν μια γραία, τέως αριστοκράτισσα, που έχει πλέον ξεπέσει και χάσει όλη της την περιουσία και το κύρος της, αλλά πηγαίνει στα σπίτια των σημερινών ευπατρίδων, τους ζητιανεύει ένα κομμάτι ψωμί και δεν ξεχνάει να τους θυμίζει πως «όταν εγώ πήγαινα στους χορούς του βασιλέως εσείς μαζεύατε ακόμα ραδίκια».

Εκεί μας έχουν καταντήσει 40 χρόνια μεταπολίτευσης, ασυδοσίας, μιζών, βολέματος «δικών μας παιδιών», ρουσφετιών, παρανομιών, προκλητικών προνομίων σε διάφορες συντεχνίες, στους εφοπλιστές, στην Εκκλησία, στους εργατοπατέρες, στο δημόσιο τομέα... 40 χρόνια απάτες. Εκεί μας έχουν καταντήσει τα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΝΔΟΚ, εκεί συνεχίζει να μας καταντάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

(Π)ρώτη (Φ)ορά (Α)ριστερά λοιπόν , ή μήπως θα έπρεπε να πω Φασιστερά;