Tuesday 19 February 2008

Έτσι οδηγεί ο κόσμος

Σήμερα το πρωί πηγαίνοντας για δουλειά, λίγο έξω από το σταθμό Moοrgate, σε έναν κεντρικό δρόμο, τρεις μηχανές η μία πίσω από την άλλη περιμένανε πίσω από τα αυτοκίνητα στη σειρά τους να ανάψει κόκκινο. Παρ' όλο που είχε αρκετό χώρο και από δεξιά και αριστερά του δρόμου κανείς οδηγός δεν πήγε από δίπλα. Άλλη νοοτροπία οι άνθρωποι. Ευρωπαίοι.

Ναι για εσένα το λέω νεοπίθηκε, νεοέλληνα οδηγέ μηχανής.

Τελικά όντως, το επίπεδο ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που οδηγάνε.

3 comments:

ε said...

Βασικά, φταίει ο τρόπος ζωής.

Κάτσε και σκέψου πως ζει ο Άγγλος και πως ο Έλληνας, το ωράριο και των δύο, τις συνθήκες ύπαρξης και των δύοκαι θα καταλάβεις πολλά.

Όταν έχεις δύο δουλειές να φέρεις πέρα (πρωινή και απογευματινή), τα λεφτά δεν φτάνουν, τρέχεις σε εφορίες, ΙΚΑ και λοιπές μαλακίες, είναι λογικό αν το κάνεις αυτό το πράγμα δύο ή τρειςμφορές τη βδομάδα, να καταντήσεις να νοιώθεις πως σε κυνηγούν.

Panos Konstantinidis said...

Καλά και δουλειές να μην είχανε πάλι έτσι θα τρέχανε... Είναι στο αίμα του νεοέλληνα, να κερδίσει έστω και ένα δευτερόλεπτο για να την "πει" στους άλλους. Και καλά μάγκας.

Harry said...

Πάνο, νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση τους αδικείς τους Έλληνες. Κάτοικος Αγγλίας κι εγώ, φαντάζομαι ότι και εσύ θα έχεις παρατηρήσει την υπερβολή των άγγλων με τις ουρές (queuing). Ανάμεσα στα δύο άκρα υπάρχει συνήθως μια καλύτερη μέση λύση. Άλλωστε το να χρησιμοποιείς την μηχανή σαν αυτοκίνητο δεν έχει και πολύ νόημα φαντάζομαι...