Wednesday 20 August 2008

Είστε για paintball;

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε σκέφτηκα να παίξω paintball, αλλά όταν κάποιος από τη δουλειά ανέλαβε να το οργανώσει δεν έχασα την ευκαιρία να το δοκιμάσω. Έτσι λοιπόν αφού κλείσαμε το μέρος τρεις εβδομάδες πριν (όλες οι άλλες ημερομηνίες ήτανε κλειστές), στο paintball centre, στο Canary Wharf, πήραμε το δρόμο προς τα εκεί, ένα απόγευμα μετά τη δουλειά.

Όσοι έχετε παίξει το Return to Castle Wolfenstein, Doom ή Half Life καταλαβαίνετε πως νιώθεις. Σου δίνουνε ένα όπλο, γάντια, κουκούλα (για να ξεχωρίζουνε οι ομάδες), μάσκα (κανόνας πρώτος· ποτέ, μα ποτέ, δε βγάζουμε τη μάσκα μέσα στο πεδίο μάχης), στολή, υποδήματα και γιλέκο θώρακος και αρχίζεις τη μάχη. Με μέτρο όμως διότι οι χρωμομπαλίτσες είναι περιορισμένες. Υπάρχουνε πολλά σενάρια. Από capture the flag μέχρι shoot 'em up. Το capture the flag ήτανε και το αγαπημένο μου διότι απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια από όλη την ομάδα για την επίτευξη του σκοπού (που είναι η σύλληψη της σημαίας της αντίπαλης ομάδας).

Συνολικός χρόνος παιγνιδιού ήτανε περίπου 3 ώρες και παίξαμε 9 σενάρια. Τα σενάρια κρατάνε λίγο (συνήθως 10-15 λεπτά) διότι αν κάποιος βγει από το παιγνίδι δε θα ήθελε να περιμένει μισή και μία ώρα μέχρι να αρχίσει νέο παιγνίδι. Αν χτυπηθείς δύο φορές βγαίνεις έξω. Όταν χτυπηθείς και πρέπει να βγεις ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα, σηκώνεις το όπλο ψηλά και προχωράς προς την έξοδο. Κανόνας δεύτερος, ποτέ δε χτυπάμε κάποιον με το όπλο ψηλά.

Τρέχεις, σκύβεις, σέρνεσαι, καλύπτεσαι, σημαδεύεις, όλα είναι μέσα στο παιγνίδι. Περνάς ωραία, δένεσαι με τους συναδέλφους σου και κάνεις και τη γυμναστική σου. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι ιδρώνεις πολύ, ζεστένεσαι ακόμα πιο πολύ και αναγκάζεσαι να βγάλεις το θώρακα. Όταν το κάνεις και σε πετύχει η μπαλίτσα τότε... μελανιάζεις (είναι δυνατές οι άτιμες). Γύρισα σπίτι με 8 (μετρημένες) μελανιές.

Υπάρχει επιλογή όπλων. Το βασικό πακέτο που πήραμε εμείς (με 25 λίρες) περιλάμβανε ημιαυτόματα όπλα με 200 μπαλίτσες ο ένας. Αν η μπαλίτσα σε πετύχει στο όπλο δε θεωρείται ότι χτυπήθηκες. Αν σε πετύχει και δε σκάσει πάλι δε θεωρείται ότι σε πέτυχε. Επιπλεόν μπαλίτσες κοστίζουνε 8 λίρες οι 100 (6 λίρες αν πάρεις πολλές). Χρησιμοποίησα περίπου 500 μπαλίτσες.

Σε γενικές γραμμές έχει αρκετό χαβαλέ και δράση και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεσκάσεις και να κάνεις κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφίες εν ώρα δράσης (με τις "σφαίρες" να πέφτουνε βροχή που να μπορέσω) αλλά τράβηξα κάποιες στα διαλείμματα και όταν έβγαινα από το παιγνίδι.

Εγώ λοιπόν με την αμφίεση του παιγνιδιού στο διάλειμμα που κάναμε

2 comments:

ria said...

ενδιαφέρον, γιατί ως κοριτσάκι, δε θα το μάθαινα και δε θα ασχολιόταν κανείς να με ενημερώσει για το παιχνίδι αυτό!!!!!!!!


βγάλε τη λεκτική επαλήθευση, είναι σπαστική!

Panos Konstantinidis said...

Ωραίο παιγνίδι είναι, διαφορετικό... έχει τη μαγεία του και αυτό.

Υγ. Την έβγαλα, δεν ήξερα ότι την είχα εξ ορισμου.