Saturday 2 March 2013

Ρ-40, 8868 & 65171

Τετάρτη πρωί, 20/2/2013 πάνω στην Κηφισίας να ψάχνω να σταθμεύσω. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυπικό οδηγό και έτσι δε θέλω να το αφήσω κάπου παρανόμως. Ξαφνικά βλέπω ένα κενό, περίπου 15 μέτρα από μία στροφή. Ψάχνω για πινακίδα Ρ-40 (απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), βλέπω μία αλλά είναι μπροστά από το κενό, οπότε αφήνω το αυτοκίνητο εκεί, πίσω από την πινακίδα. Πάω για δουλειά. Σε λίγη ώρα με ειδοποιεί κάποιος συνάδελφος ότι γράφουνε και παίρνουνε πινακίδες. Κατεβαίνω. Έχω δεχτεί κλήση (με λάθος ημερομηνία παρακαλώ, 20/2/2012 αντί για 20/2/2013) για παράνομη στάθμευση (Ρ-40) και μου έχουν πάρει και τις πινακίδες. Τραβάω φωτογραφίες επιτόπου. Γνωρίζω τον ΚΟΚ (είμαι πολύ τυπικός όπως είπα και πιο πάνω) και γνωρίζω ότι η Ρ-40 ισχύει από τη θέση της πινακίδος μέχρι και το επόμενο σημείο συνάντησης οδών. Εγώ το είχα αφήσει πίσω από την πινακίδα. Σημειωτέον ότι στην πινακίδα Ρ-40 δεν υπήρχε άλλη συμπληρωματική (Πρ - 3α, Πρ - 3β ή Πρ - 3γ), που να λέει ότι η απαγόρευση ίσχυει και πριν την πινακίδα

Την ίδια ημέρα πάω στην τροχαία Κηφισίας και κάνω ένσταση. Επισυνάπτω τις φωτογραφίες που είχα τραβήξει και την παραδίδω στο αρμόδιο γραφείο. Μου λένε να τηλεφωνήσω αύριο να μάθω αν έγινε δεκτή η ένσταση. Τηλεφωνώ 3 μέρες συνεχόμενες, με έχουν συνέχεια στο «πάρτε αργότερα» (εδώ αρχίζει το μπλέξιμο με το δημόσιο) και την τρίτη ημέρα τελικώς μου απαντάνε ότι απορρίφθηκε εν μέρη η ένσταση (με υποχρέωσαν). Μπορώ να πάρω τις πινακίδες στις δέκα ημέρες (αντί στις 20 που είναι κανονικά), αλλά το πρόστιμο θα πρέπει να το πληρώσω. Ρωτάω να μάθω το λόγο και μου λένε ότι πρέπει να πάω εκεί αυτοπροσώπως για να μου πούνε (αν είναι δυνατόν)! Δεν πηγαίνω. Ψάχνω στο διαδίκτυο να δω τί μπορώ να κάνω διότι θέλω να το κυνηγήσω νομικώς το θέμα. Είμαι αποφασισμένος να μιλήσω και με δικηγόρο για να δω τί μπορεί να γίνει. Αποφασίζω επίσης να πάω να πληρώσω το πρόστιμο μέσα στις δέκα ημέρες για να γλιτώσω τα μισά χρήματα και να πάρω πίσω τις πινακίδες.

Πάω να το πληρώσω στο ταχυδρομείο και δε δέχονται να πληρώσω το μισό. Λόγω του λάθους της ημερομηνίας φαίνεται ότι η κλήση έχει κοπεί εδώ και ένα χρόνο, οπότε πρέπει να πληρώσω ολόκληρο το ποσό!! Λέω δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, είναι παράλογο, αλλά γενικώς το δημόσιο δε φημίζεται για τη λογικότητά του. Φεύγω και πάω στην Τροχαία της περιοχής μου αποφασισμένος να τους τα χώσω. Εκεί γνωρίζω ένα παλικάρι της τροχαίας που μου λέει ότι αν είναι λάθος τα στοιχεία του δελτίου παράβασης η κλήση θεωρείται ακυρωτέα, και ότι πρέπει να κάνω άλλη ένσταση γι' αυτούς τους λόγους. Μου λέει μάλιστα ότι ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους υπάρχει όχι μία, αλλά δύο εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών προς τα αρμόδια τμήματα. Η 8868 και η 65171.

Τις βρίσκω στο διαδίκτυο, τις διαβάζω και πράγματι λένε ότι «Επί του εν λόγω θέματος το Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών & Δικτύων, με το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφό του, διευκρινίζει, ότι σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το αρμόδιο διοικητικό όργανο, το οποίο φέρει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη της ορθής αναγραφής όλων των εκ του νόμου προβλεπομένων στοιχείων για τον ακριβή προσδιορισμό του οχήματος, του παραβάτη-οδηγού και της παράβασης που διαπράχθηκε, αναγράφει εσφαλμένα ή ελλειπή στοιχεία, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα.». Εδώ είμαστε λέω. Κάνω δεύτερη ένσταση και γράφω ότι η κλήση θεωρείται ακυρωτέα λόγω αυτών και αυτών των λόγων.

Σε τρεις μέρες είχα τις πινακίδες χωρίς να πληρώσω δεκάρα.

36 comments:

αθεόφοβος said...

Το διάβασα με ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί ακριβώς τα ίδια θα έκανα και εγώ!

ria said...

μπράβο πάνο.

εγώ θα πλήρωνα και θα έβριζα από μέσα μου. δε γνωρίζω τόσο καλα τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας!

Panos Konstantinidis said...

@Αθεόφοβος, έτσι :)

@Ρία, είχα μια τέτοια συζήτηση με μάι φίλη μου τις προάλες. Ακριβώς αυτό, ότι αν γνωρίζεις τους νόμους δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

pinelopi said...

..τέλειο, και μ@λ@κ@ς ο τροχονόμος και αφηρημένος! Φτηνά τη γλίτωσες, αλλιώς άντε να έβγαζες άκρη με τα ζώα.

Panos Konstantinidis said...

Πηνελόπι όντως. Το καλό είναι ότι το κυνήγησα, αν το άφηνα έτσι θα την είχα πατήσει.

Panos Konstantinidis said...

Πηνελόπι = Πηνελόπη

Alex said...

Θέλω να σε ευχαριστήσω Πάνο για την αναρτησή σου, καθώς με βοήθησε να την γλιτώσω και εγώ, αφού πρόσφατα μου έκοψαν κλήση με λάθος στοιχεία. Μάλιστα εμένα ο κρατικός εισπράκτορας (τροχονόμος) μου βεβαίωσε μελλοντική παράβαση τύπου minority report, δηλ 10 μέρες στο μέλλον. Έκανα ένσταση με τις πληροφορίες που δίνεις η οποία έγινε δεκτή. Έτσι γλίτωσα 200€ πρόστιμο (ή τουλάχιστον τα μισά) και 20 μέρες αφαίρεση άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας.

Προσωπικά θεωρώ ότι τα χρηματικά πρόστιμα είναι ανήθικα και καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, ειδικά σε περιόδους κρίσης και όταν εμένα ο εργοδότης μου, μου χρωστάει 3 μισθούς (των 700€ βέβαια). Αν ήθελε ο νομοθέτης να συμμορφωθώ για να αποτρέψει ατυχήματα, θα με ανάγκαζε να παρακολουθήσω σεμινάριο για τους κινδύνους παραβάσεων του κοκ και για τιμωρία να προσφέρω μερικές ώρες κοινοφελούς εργασίας.

Επίσης βρίσκω όλο το blog ενδιαφέρον και χαίρομαι που το ανακάλυψα τυχαία.

Panos Konstantinidis said...

Άλεξ καλώς ήλθες. Χαίρομαι ειλικρινως που γλίτωσες την κλήση :) Και χαίρομαι διπλώς που την γλίτωσες χάρη στο ποστ μου. Οι τύποι είναι Απατεώνες (με κεφαλαίο α), δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω αλλιώς, βγήκαν παγανιά και όποιον πάρει ο χάρος. Είναι τελείως, μα τελείως άχρηστοι, όσο πιο λίγα καταφέρουν και μας κλέψουνε τόσο το καλύτερο.

Καλώς ήλθες και πάλι.

Unknown said...

καλησπέρα, σήμερα μου έκοψαν κλήση P40 μου αφαίρεσαν πινακίδες αλλά στη κλήση λέει ότι μου αφαιρέθηκε και το δίπλωμα! κάτι που δεν έγινε διότι δε βρισκόμουν εκεί όταν με έγγραφαν! τι σημαίνει αυτό;

Panos Konstantinidis said...

Peggy καλημέρα, συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Καλύτερα να πας να ρωτήσεις στην αστυνομία, πιθανώς να πιάνεται σαν λανθασμένα στοιχεία και θα τη γλιτώσεις την κλήση.

sxiotis said...

παιδιά ξέρουμε αν ένα η δυο από τα στοιχεία του οδηγού πάνω στο χαρτί της κλήσης είναι λάθος(όνομα και όνομα πατρός) είναι άκυρη η κληση?

sxiotis said...

παιδιά ξέρουμε αν ένα η δυο από τα στοιχεία του οδηγού πάνω στο χαρτί της κλήσης είναι λάθος(όνομα και όνομα πατρός) είναι άκυρη η κληση?

Panos Konstantinidis said...

Λογικά ναι, καθώς δεν προσδιορίζεται ακριβώς ο παραβάτης-οδηγός.

Unknown said...

καλησπερα.νωριτερα το απογευμα τσιμπισα ροζαλια (Ρ40)εξω απο το Mall στην διχαλα κ ενω το σημα ειναι 200μ πισω κ δεν το ειδα καν.πηραν κ πινακιδες ενω η ωρα στην κληση ειναι οτι να ναι(αφησα το αυτοκινητο 19.00-επεστρεψα 19.30 κ ηυ κληση εγραφε 19.45 οπως κ των υπολοιπων 5 μεχρι 20.10 ενω απο κει κ περα κανενας...πηγα στο τμημα εκανα ενσταση αναφεροντας α.την λαθος ωρα β. το γεγονος οτι διαμενω εκτος αθηνας κ χρησιμοποιω το ιχ καθημερινα ενω δεν ανεφερα οτι ουτε ευκρινη ειναι τα στοιχεια ουτε αναφερεται σαφως το σημειο που βρισκοταν το οχημα. μπορει να την γλιτωσω με αυτα που ανεφερα; αν δεν την γλιτωσω μπορει να παρω πισω εστω πινακιδες ωστε να κυκλοφορω; εαν δεν περασει τπτ μπορω να κανω δευτερη ενσταση αναφεροντας τις ελλειψεις; (ασαφης περιγραφη θεσης οχηματος,μη ευκρινη στοιχεια)

Panos Konstantinidis said...

Κώστα καλημέρα, λογικά θα τη γλιτώσεις. Αν πέσεις σε κάποιον παράξενο και τελικά δε σε πιστέψει αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τις πινακιες νωρίτερα από όσο γράφει η κλήση. Όταν είχα πάει στο τμήμα είδα πολλούς να το κάνουν, πληρώναν το πρόστιμο κανονικά αλλά παίρναν τις πινακίδες νωρίτερα. Αυτό επαφίεται στη θέληση του διοικητή αλλά συνήθως τις δίνουν νωρίτερα (στην ουσία θέλουν αν τσεπώσουν το χρήμα, όχι να σε ταλαιπωρήσουν).

Unknown said...

καλημερα.τα 40 δεν τα γλιτωσα,θα παω μηπως κ καταφερω κ παρω τις πινακιδες πιο νωρις αν κ η απαντηση στην ενσταση ηταν "εκπτωση" στις μερες 12 αντι για 20.περασα απο το σημειο, στο ξεινημα του τετραγωνου υπαρχει οντως σημα ΑΛΛΑ κοιταζει αναποδα (καποιο "σπιρτο" το γυρισε μαλλον) οποτε οσο κ αν προσεχα λογικο ηταν να μην το δω! ακομα κ ετσι να δεχτω οτι σταθμευσα παρανομα αλλα δεν γουσταρω το να προσπαθουν να καλυψουν την πατατα του οργανου που εβαλε οτι ωρα να ναι και δεν πειραξε ουτε τa αυτοκινητα aπο την πανω μερια του δρομου απεναντι απο τις σκαλες που ηταν πανω στο πεζοδρομιο ουτε φυσικα καμια 50αρια μηχανακια που κ αυτα ηταν πανω στο πεζοδρομιο κλεινοντας το τελειως το πεζοδρομιο κ αναγκαζοντας τον κοσμο να κατεβαινει στον δρομο για να περασει

Panos Konstantinidis said...

Αφού η πινακίδα ήταν γυρισμένη ανάποδα μπορείς να το κυνηγήσεις δικαστικώς, σίγουρα θα δικαιωθείς. Αν έχεις δηλαδή το χρήμα και το χρόνο να τρέξεις. Διαφορετικώς περίμενε να πάρεις τις πινακίδες νωρίτερα, είναι αυτό που κάνουν συνήθως.

Unknown said...

τελικα αυτο που διαπιστωσα ειναι πως ολα γινονται για την ταλαιπωρια του κοσμου κ καθαρα εισπρακτικους λογους, οσοι πηγαν με πληρωμενες κλησεις παιρναν πινακιδες ακομα κ αν δεν ειχαν περασει η μερες,δυστυχως δεν ειχα ουτε τον χρονο ουτε την διαθεση να το ψαξω παραπανω ασε που θα ηταν πολυ πιο δαπανηρο οποτε πληρωσα κ περελαβα κ τελος. το σιγουρο ειναι πως πανε σε καποια στανταρ σημεια μαζευουν καμια 20αρια πινακιδες κ τπτ αλλο (δεν μπορω να εξηγησω διαφορετικα οτι ενα καρο δικυκλα δεν ειχαν καμια κυρωση κ ας κλειναν ΟΛΟ το πεζοδρομιο με αποτελεσμα κοσμος να κετεβαινει στο οδοστρωμα κ μαλιστα παρα λιγο να υπαρξει και ατυχημα αφου ενας "γκαζιαρης" περασε με τις μπαντες κ λιγο ελειψε να μαζεψει μπροστα στα ματια μας μια μητερα με ενα καροτσακι που δεν μπορουσε να συνεχισει την διαδρομη της στο πεζοδρομιο

Unknown said...

Καλησπερα! Θα ηθελα κ εγω την αποψη σας! Σημερα το πρωι πηγα στο κατ συγγενη μου και παρκαρα εξω απτην βιοιατρικη επι της κηφισιας.. Σημειωτεο οτι ενω ειναι πανω στην κηφισιας δν ενοχλει γτ το συγκεκριμενο τετραγωνο εχει μια παραπανω λωριδα. Επιστρεφοντας ειδα κληση Ρ40 και αφαιρεση πινακιδων! Αφου τριπλοτσεκαρα οτι δν υπαρχει η εν λογω πινακιδα πηγα να ζητησω διευκρινισεις στην τροχαια κηφισιας.. Ο ενας λοιπον μ ελεγε οτι υπαρχει τετοια πινακιδα επι της Γρ.Λαμπρακη (ε και;;) ο αλλος μ ελεγε οτι και να μην υπαρχει πινακιδα παρκαρα παρανομα λογω της λεωφορου.. Αυτο ομως σημαινει πρωτον οτι με βαζουν να πληρωσω μια κληση που δν ισχυει και δευτερον μου παιρνουν και τις πινακιδες για Ρ40 ενω για απλο παρκαρισμα λεωφορου δν προβλεπεται! Σαν να σε γραφουν για στοπ και να πληρωνεις κληση για κοκκινο.. Ελπιζω να μην σας μπερδεψα.. Ζηταω αποψεις κ βοηθεια γτ στην τροχαια με καραφλιασαν! Ευχαριστω εκ των προτερων..

Panos Konstantinidis said...

Κώστα καλημέρα, δε γνωρίζω τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση (αν δηλαδή απαγορεύεται η στάθμευση σε λεωφόρο, ακόμα και αν δεν έχει Ρ40). Πάντως αν δεν προβλέπεται από το νόμο αφαίρεση πινακίδων θα πρέπει να κάνεις ένσταση και να τις πάρεις πίσω δωρεάν.

Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα τηλέφωνο στην τροχαία της περιοχής σου και να ρωτήσεις για να είσαι σίγουρος πρωτού κάνεις την ένσταση.

Unknown said...

καλησπερα! πριν 2μιση χρονια με γραψανε για p40. ειχα πληρωσει 40 ευρω τοτε αλλα εχασα την αποδειξη. και μου ηρθε σημερα στο σπιτι ειδοποιηση κλησης για την τοτε κληση και να την ξαναπληρωσω η να παραδωσω την αποδειξη! πηγα στο δημο και εκανα επανεκτυπωση και στην κληση λειπει η ωρα, ειναι κενο. ενω στην ειδοποιηση υπαρχει ωρα 00.02(προφανως γραμμενο απο το κεγαλι τους για να μου φανε 80 ευρω) λετε εαν παω στο συνηγορο του πολιτη να μου την σβησουν?

Unknown said...

φιλε καλησπερα μου κοψαν και εμενα κλιση σημερα και ψαχνοντας στο ιντερνετ επεσα σ αυτη την αναρτηση που ειναι πολυ ενδιαφερουσα, πανω στην κλιση μου γραφει αλλη μαρκα αυτοκινητου ειναι ακυρη αυτη η κλιση?

Panos Konstantinidis said...

Καλησπέρα, είναι άκυρη, πας στο τμήμα, κάνεις ένσταση και δεν πληρώνεις τίποτα.

Panos Konstantinidis said...

Άλκηστη καλησπέρα, για κάποιο λόγο τώρα το είδα το μήνυμά σου!

Λοιπόν αφού η αρχική κλήση δεν έχει την ώρα είναι άκυρη 100%.

Και αφού το έχουν γράψει με το χέρι θα μπορούσες να τους πας και μέσα για παραποίηση εγγράφου (γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος, ρώτα κάποιον πιο σχετικό).

Unknown said...

Καλησπέρα,
Αν έχουν γράψει λάθος το χρώμα του αυτοκινήτου μπορεί να θεωρηθεί άκυρη η κλίση για Ρ40;
Ευχαριστώ

Unknown said...

Ευχαριστώ Πάνο που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας!
Μου ακύρωσαν την κλήση λόγω λάθος χρώματος και μου έδωσαν τις πινακίδες μου αμέσως!
Αισθάνομαι χαρούμενη & δικαιωμένη!

Panos Konstantinidis said...

Γεια σου Eft Klap, ναι, είναι λάθος. Ο,τιδήποτε λανθασμένο στην κλήση πάει απευθείας για ακύρωση. Χαίρομαι που τις πήρες πίσω :)

Katerina Chatzipetrou said...

Καλησπέρα! Συγγνώμη εκ των προτέρων για την κατάχρηση της καλοσύνης σας! Έχω πολλες απορίες... Παρκαρα σήμερα εξω από τη δουλειά μου σε γέφυρα πάνω από την Αττική Οδό (ούτε ήξερα πως απαγορευεται). Η γεφυρα λέγεται Αιγαίου και είναι λίγο πιο πέρα από το Mall να καταλάβετε. Στο σημείο αυτό στην αριστερη πλευρα του δρόμου που ήμουν εγώ δεν υπήρχε ούτε διαγράμμιση ούτε πινακίδα απαγόρευσης. Είναι ένας φαρδύ μονόδρομος και δεν ενοχλούσα καθόλου. Δεν παρκαρα μέσα στο πάρκινγκ του Υπουργείου που δουλεύω γιατί υπήρχε σήμερα κινητοποίηση και αποκλεισμός και δεν ήθελα να αποκλειστώ μέσα. Επίσης δεν παρκαρα πανω στην Παπανδρέου του mall γιατί ξέρω ότι απαγορεύεται και προσπαθώ να είμαι νομοταγής, αλλά δεν μπορούmε να ξέρoυμε και τον ΚΟΚ απ εξω...
Ερώτηση... α) Θα έπρεπε να υπάρχει πινακίδα ή διαγράμμιση? β) Έχω την εντύπωση πως στη δεξιά πλευρά του δρόμου, που είναι δηλαδή και το κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων, υπάρχει Ρ-40. Αυτό δεν αναιρεί τη μη υποχρέωση ύπαρξης πινακίδας πάνω στη γέφυρα? Δηλαδή δεν θα έπρεπε είτε να μην έχουν καθόλου πινακίδες και να εξυπακούεται η απαγόρευση σταθμευσης λόγω γέφυρας, είτε να έχουν και στις δύο πλευρές? γ) Πάνω στην κλήση δεν είναι καθόλου ευανάγνωστα και πιθανόν να είναι και λάθος γιατί δεν βγάζω άκρη η μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου. Θέλω να πάω και να ζητήσω να δω την κλήση γιατί στο δικό μου απόκομμα δεν βγάζω τις λέξεις. Τι σημαίνει αυτό? Αν δεν είναι ευανάγνωστα? Απο το πρώτο φύλλο θα καταλάβω ελπίζω τι γράφει αλλα θα μου το δείξουν? Επίσης, γράφει μόνο Αιγαίου, όχι αριθμό (δεν υπάρχουν αριθμοί) ούτε άλλη πληροφορία για την ακριβή θέση του οχήματος σε σχέση με τις πινακίδες σήμανσης (π.χ. ότι ημουν στην αριστερή πλευρά). Κι αυτό συνιστά λόγω ακυρότητας σύμφωνα με μια εγκύκλιο αλλά σας το αναφέρω μήπως κάποιος γνωριζει κάτι παραπάνω δ) στις αντιρρήσεις που θα υποβάλω αύριο να κάνω αίτηση ακύρωσης κατευθειαν για το λάθος (?) χρωμα - μάρκα και ακριβή θέση του οχήματος, ή να γράψω και τις άλλες μου αντιρρήσεις (όπως ανυπαρξία πινακίδας, διαγράμμισης κλπ, μη παρεμπόδιση κυκλοφορίας, υπαρξη ειδικής συγκυρίας της εργασίας μου). Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Panos Konstantinidis said...

Καλημέρα Κατερίνα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης ή διαγράμμιση η κλήση είναι άκυρη εξ ορισμού. Αλλά είναι άκυρη και για το λόγο ότι δεν αναγράφεται αριθμός οδού, άρα τα στοιχεία της κλήσης είναι ελλιπή. ΤΟ αν είναι ευανάγνωστη η κλήση δεν ξέρω αν παίζει ρόλο διότι στο δικό τους το αντίγραφο μπορεί να φαίνεται καθαρότερα.

Θα σου πρότεινα να γράψεις στην ένστασή σου ότι δεν υπήρχε πινακίδα/διαγράμμιση αλλά ούτε και υπάρχει ο αριθμός της οδού και άρα σύμφωνα με την εγκύκλιο η κλήση είναι άκυρη.

Unknown said...

Γειά σας και συγχαρητήρια για το blog! Παρασκευή βράδυ με έγραψαν για παραβαση ερυθρου σηματοδοτη.ισχυρίστηκα ότι ήταν πορτοκαλί πήρα την κλίση και το επόμενο πρωί έκανα ένσταση στην τροχαια, εξηγοντας ότι πέρασα με πορτοκάλι διότι η ταχύτητα του οχήματος δεν μου επέτρεπε ασφαλή ακινητοποιηση. Το θέμα μου είναι ότι έχω αλλάξει στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπονυμο, μετά από κτηση υπηκοότητας) αλλά δεν άλλαξα ποτέ το δίπλωμα.. και
επομένως ο αστυνομικός μου έκοψε την κλίση με τα παλιά στοιχεία που έγραφε το δίπλωμα αν και όταν του το έδωσα μαζί με την ταυτότητα του εξήγησα.. σε περίπτωση που ο διοικητής απορρίψει την ένσταση μου, μπορώ να ξανακάνω ένσταση για τα στοιχεία στην κλίση? Και αν ναι έχω πιθανότητα ακύρωσης?

Unknown said...

Μου συνέβη ακριβώς το ίδιο παρκάρω μετά από πινακίδα ρ40 και με γράψαμε ενώ δν παρκάρα παράνομα... Ευτυχώς δν μου πήραν πινακίδες... Πήγα στο αρμόδιο τμήμα να κάνω ένσταση και με είπαν να πάρω τηλ έπαιρνα ξανά έπαιρνα αλλά δν το σήκωνε κάνεις εντέλει την πλήρωσα την κλήση γτ πέρασε μια βδομάδα και ήθελα να γλιτωσω τα μισά λεφτά.... Συμπέρασμα κωλοσυστημα και ανευθηνοτητα!!!!!

Unknown said...

Καλησπέρα! Μου έκοψαν κλήση με λάθος ημερομηνία ( αντί για 16-1-17 την έκοψαν 16-1-16 μπορώ να την γλιτώσω με ένσταση;

Παναγιώτης Γκ. said...

Καλησπέρα.. Τσίμπησα ρ-40 και αφαίρεση πινακίδων όντας παρκαρισμένος σε εσοχή θέσεων στάθμευσης.. πινακίδα ρ-40 υπαρχει στην έναρξη της οδού περίπου 4-5 μέτρα πριν την έναρξη της εσοχής χωρις να υπαρχει επι της οδού κάποια άλλη πινακίδα (πχ στάθμευση περιορισμένου χρόνου μόνο για φορτοεκφόρτωση) .. το θεωρώ παράλογο και παραπλανητικό μόνο και μόνο για εισπρακτικούς λόγους να δημιουργούνται εσοχές στάθμευσης και να ισχύει η ρ-40 αλλα οςο και αν το εχω ψάξει δεν εχω βρει κατι που να μπορω να στηριχτώ για να το κυνηγήσω .. εχει κανεις ανάλογη εμπειρία ;

RenaultPower said...
This comment has been removed by the author.
RenaultPower said...

Πως απέδειξες οτι ησουν παρκαρισμένος το 2013; Πως εβγαλες την κληση ακυρη;

Εγω παρκαρα καπου και με έγραψαν σε λαθος αριθμο οδού, πως μπορω να αποδειξω οτι με έγραψαν σε λαθος αριθμό οδου;

Μαίρη said...
This comment has been removed by a blog administrator.