Friday 17 May 2013

Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα...

Διαβάζω για το επικείμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Λέει σε κάποιο σημείο «Ίδιες ποινές προβλέπονται επίσης και για όποιον δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται από το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Διεθνούς Στρατοδικείου, καθώς και των εγκλημάτων του ναζισμού που στρέφονται κατά των προαναφερομένων προσώπων, κατά τρόπο που μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος. Τα παραπάνω εγκλήματα πρέπει όμως να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.» 

Για να καταλάβω, θα μπουν φυλακή τα μέλη της ΧΑ και θα τους δωθεί πρόστιμο επειδή αρνούνται το ολοκαύτωμα; Αν ναι θα μπουν φυλακή και τα μέλη του ΚΚΕ επειδή αρνούνται τις αντίστοιχες γενοκτονίες του Στάλιν; Θα μπει φυλακή ο Τσίπρας επειδή εγκωμίασε δημοσίως τον Μάο Τσε Τούνγκ, τον μεγαλύτερο σφαγέα του πλανήτη; Ή μήπως η Ρεπούση που αμφισβητεί τις σφαγές των Ελλήνων στη Σμύρνη;

Θα ήθελα πραγματικώς να ξέρω τί σκέφτονται εκεί στη Βουλή όταν καταθέτουν τέτοια νομοσχέδια προς συζήτηση.

4 comments:

ria said...

το έθεσες σε πολύ σωστή βάση το ερώτημα πάνο!
για να δούμε, θα είναι έτσι τα πράγματα;

Panos Konstantinidis said...

Καλησπέρα Ρία. Αν θα φηφιστεί το νομοσχέδιο έτσι θα πρέπει να είναι. Για να δούμε αν θα το εφαρμόσουν, θα πρέπει να κλείσουν φυλακή το μισό κοινοβούλιο.

αθεόφοβος said...

Στο τέλος θα βρεθούν στην ίδια φυλακή όσοι υποστηρίζουν την άποψη του Ζίζεκ
πως όσοι δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ,θα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή στα γκουλάγκ, με αυτούς που αρνούνται την ύπαρξη των γκούλαγκ!

Panos Konstantinidis said...

Καλά ο τύπος (ο Ζίζεκ) είναι για το τσίρκο.