Sunday 1 February 2015

Δεν μπορείς να τα βάλεις με ανθρώπους που έχουν Παιδεία

Διαβάζω στο twitter και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα πόσο πολύ ο Βαρουφάκης «τάπωσε» τον Dijsselbloem. Ο Βαρουφάκης δεν είναι πλέον Βαρουφάκης αλλά Varoufuckis. Πόσο πιο «γαμάω» είναι αφού έχει πτυχίο οικονομικών και 28 ετών δίδασκε σε πανεπιστήμιο. Ο άλλος (δε λέμε το όνομά του) ένας απλός γεωπόνος είναι (λες και τα πτυχία κάνουν τον επαγγελματία, είχε άρα γε πτυχίο ο Γαληνός ή ο Θουκυδίδης ή ο Αριστοτέλης; Ή μήπως είχε πτυχίο ο Edison, ο Faraday ή ο Hemingway; Μήπως έχει ο Gates ή μήπως είχε ο Jobs; ), δεν μπορεί να είναι εξυπνότερος του Βαρουφάκη. V for Varoyfakis λοιπόν, οικονομική θέση στην πτήση στο Παρίσι (λες και έκανε την υπέρβαση, το αυτονόητο έκανε, απλώς η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τόσο αποτυχημένη και ασύδοτη που ό,τι κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται εξωπραγματικό), πήραν τα @@ μας οι Ευρωπαίοι, πρώτη φορά αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Επί τέλους, τους παίζουμε μπάλα στα ίσια, μας παίρνουν και πίπες τώρα οι εταίροι μας, όχι άλλο ραγιαδισμός, όχι άλλη οσφυοκαμψία, όχι άλλοι Σαμαροβενιζέλοι (λες και δεν τους ψηφίζανε αυτοί που τώρα τους κράζουνε), ανατέλει μια νέα ημέρα.

Ο νεοέλληνας μέσα σε επτά ημέρες έβγαλε όλη την καταπίεση των τελευταίων έξι ετών, όλη τη μιζέρια που ζούσε τόσα χρόνια (λες και δεν τους ψήφισε αυτούς που τον μιζεριάσανε). Είναι πολύ εύκολο να πάρουν τα μυαλά σου αέρα, να το παίξεις έξυπνος και τελικώς να την πατήσεις... Και δυστυχώς οδεύουμε προς την αποτυχία. Απλώς με την Τσίπρα θα πάμε μία και έξω, από καρδιά, ενώ με το ΠΑΝΔΟΚ αργοπεθαίναμε από καρκίνο.

Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό γνωρίζει ότι οι Ευρωπαίοι είναι μετρημένοι σε αυτά που λένε, ήρεμοι, ολιγομίλητοι, αλλά θα στη φέρουν χωρίς πολλά φρου φρου και αρώματα. Αν δεν αλλάξουμε τακτική κάτι τέτοιο θα γίνει κι εδώ. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την αλλαγή; Μπορεί να κάνει όσα υποσχέθηκε προεκλογικώς; Μακάρι, αλλά δε νομίζω, τουλάχιστον όχι αν συνεχίσει έτσι.


4 comments:

Hfaistiwnas said...
This comment has been removed by the author.
Hfaistiwnas said...

Ίσως να μην κάνει όσα υποσχέθηκε, αλλά κάτσε να τον δούμε και αυτόν τι πουλιά πιάνει.

Panos Konstantinidis said...

Καλημέρα Ηφαιστίωνα. Εννοείται ότι πρέπει να του δώσουμε χρόνο, άλλωστε το είπα πρώτος, σε 4 χρόνια θα μπορέσουμε να κρίνουμε την κυβέρνηση, όχι τώρα.

Το πόστ που ανέβασα έχει να κάνει περισσότερο με την καταπίεση που έβγαλε ο νεοέλληνας μέσα σε μια εβδομάδα παρά με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Hfaistiwnas said...

Ναι ακριβώς όπως τα λες, βρήκε ο κόσμος νέο ήρωα να πιστέψει..