Tuesday 2 December 2008

Πρώτη μου ομιλία σε πανεπιστήμιο

Εχθές ήμουνα προσκελημένος στο City University να δώσω μία ομιλία ως εξωτερικός, μέσα από την εμπειρία μου, σχετικώς με enterprise Java. Με προσκάλεσε ο Χρήστος, και ήτανε περισσότερο μια φιλική συζήτηση με όσα άτομα παραβρέθηκαν. Πρέπει να παραδεχτώ ότι είχα λίγο άγχος στην αρχή (είναι διαφορετικό το να μιλάς σε πανεπιστήμιο από το να κάνεις παρουσιάσεις στη δουλειά σου) αλλά κατά τη διάρκεια της ομιλίας έφυγε. Ελπίζω να τα πήγα καλά και να ήμουνα σαφής, δεν ήθελα να αρχίσω να γίνομαι πολύ τεχνικός.

Η θεματολογία κινήθηκε γύρω από JEE και Spring, και διήρκησε κάτι παραπάνω από μία ωρίτσα. Ευχαριστώ όλους όσους παραβρέθηκαν.

14 comments:

ria said...

καλή αρχή!!!

και εις ανώτερα!

Panos Konstantinidis said...

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου Ρία :) Παίζει να παραδώσω μαθήματα για ένα εξάμηνο (δύο φορές την εβδομάδα) αν όλα πάνε καλά, οπότε αναμένω. Πάντως καθηγητής δε θα ήθελα να γίνω, όχι σε πανεπιστήμιο.

javapapo said...

congrats αλλά καμία φωτό δεν μας δίχνεις ρε bitch!

ε said...
This comment has been removed by the author.
ε said...

Κύριε, κύριε, ποια τα πλεονεκτήματα της java σε σχέση με τις υποδέλοιπες γλώσσες προγραμματισμού εκεί έξω;

Panos Konstantinidis said...

Σε ευχαριστώ Πάρι, δεν έβγαλα φωτογραφίες, η ομιλία έγινε σε μικρό χώρο.

Γιώργο, αν δεν κατάλαβες κάτι κάνω και ιδιαίτερα, μόνο 40 ευρώ την ώρα :D

ε said...

Μόνο.

Panos Konstantinidis said...

Επειδή είσαι γνωστός :)

ε said...

Εγώ αυτό το λέω ξεβράκωμα, όχι χάρη. :Ρ

ε said...

Κανονικά πόσο θα χρέωνες;

Panos Konstantinidis said...

Το ποσό που δίνουνε στο πανεπιστήμιο είναι 30 λίρες την ώρα. Όχι ότι τους χρέωσα τόσα, τόσο δίνουνε σε κάθε εξωτερικό συνεργάτη. Πάντως τους είπα να το κάνω και δωρεάν, έτσι κι αλλιώς για το μεράκι μου το κάνω.

Panos Konstantinidis said...

Πάντως σε ιδιαίτερα που έχω κάνει στην Ελλάδα χρέωνα 10-15 ευρώ (βασισμένος στο πόσο μακρυά από το σπίτι μου ήτανε), τα οποία είναι *πολύ καλή* τιμή (συνήθως χρεώνεις από 20 και πάνω, αλλά είπαμε δεν το κάνω να βγάλω χρήματα, από ιδεαλισμό το κάνω).

Γιώτα Παπαδημακοπούλου said...

Πάντα τέτοια, πάντα επιτυχίες και πάντα να ανεβαίνεις όσο πιο πολύ μπορείς χωρίς όμως να τρελαίνεσαι! Μην ξεχνάμε και την ψυχική μας υγεία, χαλάρωση και διασκέδαση! ;)

Panos Konstantinidis said...

Σε ευχαριστώ Γιώτα :) Από διασκέδαση και χαλάρωση εδώ άλλο τίποτα. Δεν κάνω και τίποτα άλλο. Έχουμε χαλαρώσει και στη δουλειά!